Keuken en sanitair

In ons planmatig onderhoud wordt bekeken welke woningen in aanmerking komen voor vervanging van de keuken of het sanitair. U krijgt hierover bericht en het verzoek of u een standaardkeuken/sanitair wilt of een specifieke. Maar wilt u al eerder een verandering aanbrengen in uw keuken of sanitair dan kan dat ook. Zie  hiervoor onze folder keuken, badkamer en toiletbeleid.
 
Standaard
Een standaardkeuken bestaat uit een aanrechtblok van 3 kastjes en 2 bovenkastjes. In onze woonwinkel heeft u de keuze uit een aantal opties voor uw aanrechtblad, kleur front, tegels en grepen. Wanneer u een standaardkeuken wilt uitzoeken kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Woondiensten. Dit geld ook voor het uitzoeken van tegels ed voor het sanitair. Zij helpen u graag met het maken van uw keuze. Wanneer u een keuze heeft gemaakt wordt er een offerte aangevraagd en na goedkeuring wordt alles besteld. De kosten voor het plaatsen van deze veranderingen zijn voor rekening van Woontij, mits deze verandering is opgenomen in het planmatig onderhoud.
 
Geen standaard keuken of sanitair
Wanneer u geen standaardkeuken of sanitair wilt kunt u dit aangeven en tegen meerwerkprijs of een huurverhoging laten uitvoeren. Zie de folder keuken, badkamer en toiletbeleid.
 
Tussentijds veranderingen aanbrengen.
Wilt u tussentijds uw keuken of sanitair vervangen dan is dit ook mogelijk. U kunt hiervoor een ZAV aanvraag indienen met dit formulier. Zie ook hiervoor de folder keuken,badkamer en toiletbeleid. Klik hier voor de brochure Zelf aan de slag? Dat mag! Wij bekijken of we goedkeuring kunnen geven voor het plaatsen van deze keuken of sanitaire verandering.
Na plaatsing wordt de verandering geïnspecteerd door onze opzichter.
 
Verhuizen
Wanneer u gaat verhuizen kunt u in sommige gevallen nog een bedrag aan afschrijving ontvangen voor uw verandering. Onze buurtconciërge kijkt welke vergoedingsregeling van toepassing is.
De afschrijvingsmethode ziet er als volgt uit:
 
·         Tot 3 jaar                                70%
·         Van 3 tot 4 jaar                      60%
·         Van 4 tot 5 jaar                      50%
·         Van 5 tot 6 jaar                      40%
·         Van 6 tot 7 jaar                      30%
·         Van 7 tot 8 jaar                      20%
·         Van 8 tot 9 jaar                      10%
·         Vanaf 9 jaar                              0%
 
Voorbeeld: als u verhuist 6 jaar na het aanbrengen van de ZAV, ontvangt u 40% van de vastgestelde vergoeding.