VAC

Dagelijks voert u in en rondom uw woning talloze activiteiten uit. U kookt, eet, slaapt,computert, ontvangt bezoek, gaat naar uw werk of naar school. Al deze activiteiten wilt u ongehinderd en met het nodige gemak kunnen uitvoeren. Met andere woorden: u wilt een woning met een hoge gebruikskwaliteit. Dus voldoende bergruimte, genoeg stopcontacten voor de computerapparatuur en geen deuren die tegen elkaar slaan. Ook uw woonomgeving moet aan uw eisen voldoen. U wilt voldoende parkeerruimte en uw kinderen moeten veilig kunnen spelen.

Al zo’n veertig jaar zet de VAC zich in voor de gebruikskwaliteit van woningen en woonomgeving. Eerst onder de naam Landelijk Contact van de VAC’s en later als VACpunt Wonen. De term VAC is inmiddels een versteend begrip geworden. Het wordt echter nog wel als zodanig gehanteerd, omdat het voor velen duidelijk maakt wat de oorsprong van de organisatie is, namelijk de vrouwenadviescommissie.

Het ledenbestand van de lokale adviescommissies telt steeds meer mannelijke adviseurs. VACpunt Wonen gebruikt voor de lokale commissies de term Adviescommissie Wonen. De lokale commissies zelf noemen zich soms ook VAC of WAC (Woon Advies Commissie).

De VAC in Den Helder bestaat uit de volgende bestuursleden:

Mevrouw P van Geene-Tournier, voorzitter
Mevrouw E Verschuren-de Vries

Ook de VAC is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met mevrouw Van Geene, telefoonnummer 0223 63 19 01.