Huur opzeggen

U kunt uw huur op elke werkdag opzeggen. U heeft altijd een opzegtermijn van tenminste één maand.

U kunt de huur op verschillende manieren opzeggen

 1. via de homepage; dit heeft onze voorkeur, omdat er dan een aantal acties automatisch worden opgestart. Dat is handig voor u én voor ons
 2. met dit opzeggingsformulier

Nadat u bij ons de huur hebt opgezegd, ontvangt u van ons een bevestiging via het klantportaal op onze website. In de kolom hiernaast kunt u meer lezen over hoe u de woning moet achterlaten voordat u de sleutels inlevert.

Opzegtermijn van een maand

Op de dag dat wij het huuropzeggingsformulier ontvangen, gaat de opzegtermijn van een maand in. Valt de opzegdag op een zaterdag, dan proberen we op de vrijdag ervoor alles af te ronden. Valt de opzegdag op een zondag, dan wordt het de maandag daarop. De huuropzegging is in principe definitief. De opzegtermijn van een maand hebben wij nodig om een nieuwe huurder te vinden. En u heeft een maand de tijd de woning in orde te maken voor de volgende huurder.

Nieuwe huurder

Is de opgezegde woning een verkoopwoning, dan laten wij, in overleg met u, de woning taxeren. Gaan we de woning weer verhuren, dan maken we dit bekend op deze website onder "aanbod". Hebben we direct een kandidaat voor de woning, dan plaatsen we geen advertentie op de website, maar bieden we de woning direct aan. Zodra wij een kandidaat hebben voor uw woning, nemen wij contact met u op. De aspirant-huurder wil graag even bij u in de woning kijken. Wij gaan ervan uit dat u hiertegen geen bezwaar heeft.

Niets vergeten?

De huuropzegging geldt alleen voor uw woning. Als u een garage huurt en u wilt ook van deze garage de huur opzeggen, dan moet u dat afzonderlijk doen. Voor het afsluiten en/of verhuizing van telefoon, gas, water en licht, neemt u zelf contact op met de betreffende bedrijven.

Naar boven
Veelgestelde vragen over:

Huur opzeggen

 • Huur opzeggen na overlijden van de huurder

  Bij een overlijden van de huurder krijgt Woontij te maken met familieleden. In deze situatie is het goed als de familie een vast contactpersoon heeft om diverse zaken mee te bespreken. Op het huuropzeggingsformulier kan deze contactpersoon haar/zijn gegevens invullen, zodat wij contact kunnen opnemen.

  Als één van de huurders overlijdt

  Als er sprake is van overlijden van een huurder, waarvan de partner in de woning blijft wonen, is er uiteraard geen sprake van huuropzegging. Wel is het dan belangrijk dat Woontij de juiste gegevens heeft van de persoon die in de woning blijft wonen. Misschien moet de tenaamstelling veranderd worden, het bankrekeningnummer of het burgerservicenummer. Wij horen dat dan graag.

 • Wat gebeurt er als ik de huur van mijn woning opzeg?

  Nadat u de huur schriftelijk heeft opgezegd, ontvangt u hiervan een bevestiging met informatie over de verder te volgen procedure.

 • Waarom moet bij een relatiebreuk de vertrekkende huurder de huur opzeggen?

  Als een relatie beëindigd is, wordt niet altijd gedacht aan het feit dat het huurcontract op twee namen staat. Zolang u getrouwd bent, heeft u de rechten, maar ook de plichten nog. Is de relatiebreuk definitief, dan is het verstandig voor de vertrekkende partij, zijn of haar gedeelte van de huur op te zeggen. Alle rechten en plichten gaan dan over op de partner die in de woning blijft wonen. De vertrekkende partner is dan niet meer verantwoordelijk voor de woning en voor de huurbetaling.

 • Mag ik spullen door de nieuwe huurder over laten nemen?

  U kunt spullen ter overname aanbieden, maar de nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. Als de nieuwe huurder akkoord gaat met overname legt u deze afspraken vast op het overname formulier. Gebreken en/of schade aan de woning kunnen niet ter overname worden aangeboden. Overname is iets tussen u en de nieuwe huurder. Woontij bemiddelt hier niet in.