Dagelijks onderhoud. Wat houdt dit in?

Onder dagelijks onderhoud verstaan we de onverwachte reparatieverzoeken die worden gemeld door de huurders. Valt het reparatieverzoek onder verhuurdersonderhoud, dan voeren wij deze voor u uit. Valt de reparatie onder huurdersonderhoud dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verhelpen van deze reparatie

U huurt een woning van Woontij. Het onderhoud van uw huurwoning is verdeeld tussen u en ons. Wij zorgen voor het grotere onderhoud en u zorgt voor het klein- en dagelijkse onderhoud van de woning. U zorgt ook voor herstel van schade welke u zelf veroorzaakt heeft. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het totale onderhoud. In onze uitgebreide brochure “Onderhoud van A tot Z. Wie doet wat?” kunt u, per onderdeel, lezen wie het onderhoud moet uitvoeren. Woontij of u als huurder. Het onderhoud van zelf aangebrachte voorzieningen is altijd voor uw eigen rekening. Dit boekje is onderdeel van de huurovereenkomst en de daarbij behorende algemene huurvoorwaarden.

Eerst de algemene regels over onderhoud

Elk huis heeft onderhoud nodig. Onderhoud is een zaak die ons beiden aangaat. In het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd welk onderhoud voor rekening van ons is, als verhuurder of voor u, als huurder. Naast de onderhoudsverplichtingen van u als huurder, willen wij ook graag duidelijk zijn over de verplichtingen van ons als verhuurder. Elke verhuurder heeft de instandhoudingsplicht. Woontij moet er voor zorgen dat de woningen in goede staat blijven. Dit betekent dat wij alle onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitvoeren die nodig zijn om de woning in goede staat van onderhoud te houden.

Reparatieverzoeken zonder tussenkomst van Woontij

Met een aantal bedrijven kunt u direct bellen. Dit kan, omdat we met deze bedrijven onderhoudscontracten hebben afgesloten en daarom is onze tussenkomst niet nodig.

Voor storingen aan de cv-installatie:

  • Voor Texel: CVI, telefoon 0222 31 37 03
  • Voor Den Helder: ESNW (Energieservice Noordwest), telefoon 0223 63 55 45  

Voor glasbreuk:

  • Voor Texel: Bremer schilders, via 088 – 966 68 15
  • Voor Den Helder: Helder Vastgoed Schilderwerken, via 088 – 966 68 16
 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden