Buitenschilderwerk

Een periodieke schilderbeurt is goed voor het behoud van kozijnen en deuren

Verf zorgt voor de bescherming van houten kozijnen, deuren, goten, gevels etc. Na verloop van tijd treedt er glansverlies op welke het gevolg is van de eerste fase van verwering van een verflaag. Als Woontij niets of onvoldoende schilderonderhoud organiseert, gaat de verf op termijn, afpoederen. Ook hebben we te maken met houtrot. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmelsoorten die leven van de celwanden van het hout. Houtrot is dikwijls het gevolg van onvoldoende bescherming en onjuiste bouwkundige detaillering (weinig of geen ventilatie). Verder be├»nvloedt veroudering van kitnaden (barst-, scheurvorming en onthechting van kitwerk) de duurzaamheid van het hout en het gekozen verfsysteem.

Elk jaar wordt het schilderwerk van de complexen die volgens de cyclus (5-7 jaar) aan een schilderbeurt toe zijn, met hechtingsproeven steekproefsgewijs gecontroleerd. Op basis van de uitkomsten hiervan wordt de algehele conditie bepaald en wordt een bepaalde behandeling voorgeschreven.

  1. Als het technisch noodzakelijk is om twee volle lagen te schilderen is er een kleurwijziging mogelijk.
  2. We vragen voor alle complexen een offerte aan voor een wijziging. Als  het past binnen de begroting qua kosten en we kiezen voor deze extra investering kan er een kleur gewijzigd worden. Dit kan alleen als het budget toereikend is
  3. Als de kleuren oud en niet meer van deze tijd zijn kunnen kiezen voor een andere kleur

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden