Vraaggestuurd onderhoud

Vraaggestuurd onderhoud. Wat houdt dat in?

Met vraaggestuurd onderhoud bedoelen we het vervangen of/ renoveren van keuken, badkamer en toilet op uw verzoek, als huurder van de woning.

Huurder heeft de regie

Dit houdt in dat u, binnen de gestelde kaders, bepaalt óf en wanneer u een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet wilt. Woontij geeft u graag zoveel mogelijk keuzevrijheid bij het inrichten en verbeteren van de binnenkant van uw woning. Het is niet alleen uw huis, maar ook uw thuis. 

Huurders zijn positief over manier van werken

De werkwijze van vraaggestuurd onderhoud wordt in het algemeen positief gewaardeerd door onze huurders. Met ons jaarlijkse onderhoudsbudget kunnen we veel, maar niet alles. Het is belangrijk dat het budget doelmatig wordt besteed. Dit houdt in dat we prioriteit geven aan keukens en badkamers met de hoogste leeftijd. Het vervangen van keukens en badkamers van een relatief jonge leeftijd, die nog in goede staat zijn, vinden we niet passen binnen een sober en doelmatig volkshuisvestingsbeleid. Uit onze praktijkervaringen is gebleken dat wij, in het verleden, keukens hebben vervangen die nog in zeer goede staat waren. Dat vinden we verspilling van maatschappelijk geld.

Als het budget op is, worden de aanvragen die in dat jaar nog binnenkomen, doorgeschoven naar het volgende jaar. 

Hoe werkt vraaggestuurd onderhoud in de praktijk

Bij vraaggestuurd onderhoud kiest u, binnen de vastgestelde afschrijvingstermijnen, zelf het moment waarop keuken, badkamer of toilet in uw woning wordt vervangen. U kiest zelf de keuken en het tegelwerk in de keuken, badkamer en/of toilet. Met vraaggestuurd onderhoud heeft u als huurder zelf de regie. Bij onderhoud en/of vervanging gaan we uit van de standaardbasiskwaliteit. 

U kunt u hier direct een aanvraag doen voor het renoveren van uw keuken, badkamer en/of toilet.  

Als u zelf geen keuze kunt maken uit het standaardassortiment van Woontij, kunt u de vervanging ook zelf regelen. Woontij heeft hierover afspraken gemaakt met diverse leveranciers en specialisten. Als u de door Woontij voorgeschreven materialen toepast komt u (na controle) ook in aanmerking voor de standaard-vergoeding van Woontij.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden