Sinds februari 2018 is inductiekoken de standaard

Gasloos koken is de nieuwe standaard

Het is even wennen, dat zeker. Bij nieuwbouw is inductiekoken de nieuwe standaard en streven we zelfs naar gasloos wonen. Sinds dit jaar bieden we ook bij vraaggestuurd onderhoud inductiekoken aan.

Beter voor het milieu, efficiënter gebruik van warmte en veiliger

Deze keuze van Woontij heeft te maken met het milieu, met het energieakkoord om de CO2-uitstoot te reduceren. Bovendien is koken op gas de minst efficiënte vorm van koken, doordat veel warmte verloren gaat; houd uw hand maar eens naast een pan die op een gasvlam staat; alle warmte die u voelt gaat niet in de pan, maar wordt afgezogen. Zonde van de energie en van uw geld. Daarnaast worden we steeds ouder met zijn allen en is inductiekoken veel veiliger dan koken op gas.

Maar dat kost toch extra geld?

Ja dat klopt. Omdat we het milieu én uw veiligheid belangrijk vinden, nu en in de toekomst, neemt Woontij deze extra kosten voor haar rekening. Als u in aanmerking komt voor vraaggestuurd onderhoud betalen wij de extra aanlegkosten. Daarnaast plaatsen we een extra keukenkastje en een verlenging van het aanrechtblad. In dit aanrechtblad plaatsen we dan de inductiekookplaat. Omdat uw huidige pannen in de meeste gevallen niet meer voldoen, krijgt u van Woontij ook een prachtig nieuwe pannenset cadeau.

Heeft u zonnepanelen?

Voor een groot deel van onze woningen is het mogelijk om via Woontij/Wocozon zonnepanelen op uw dak te laten leggen. Elektrisch koken en zonnepanelen op het dak? Dan wordt het nog leuker! Uw energierekening gaat omlaag, elektriciteit is goedkoper dan gas en de panelen op uw dag wekken energie op. Met elektrisch koken verbetert ook de luchtvochtigheid in uw woning en dat leidt tot een gezonder leefklimaat. Nog een goede reden om niet meer op gas te koken.

Woontij gaat nóg een stapje verder

Als huurders in plaats van gas voortaan elektrisch willen koken, maar er is geen sprake van een keukenvervanging volgens vraaggestuurd onderhoud, dan komen de kosten van de elektra-aansluiting voor rekening van Woontij. Zo stimuleren we ook deze huurders om over te stappen op elektrisch koken.

Huurder blij met nieuwe keuken én pannenset. En de kinderen ook.

  • mw_Kunenborg1.jpg
  • Kunenborg2.jpg
 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden