Duurzaamheidstips

Besparen is niet alleen handig voor het milieu. Zeker ook voor de portemonnee

Op deze pagina vindt u een aantal duurzaamheidstips. Misschien heeft u zelf ook een goede tip die u met anderen wilt delen? Stuur dan een mail naar infowoontijnl met in het onderwerp #Woontijverduurzaamt op plaats zelf uw tip met #Woontijverduurzaamt op sociale media.

Prijs
Alle tips delen we hier en op onze sociale media. Elke zes maanden belonen we de meest originele tip met een prijs. Zo dragen we samen bij aan een duurzame wereld.

Wil jij minder elektriciteit verbruiken?

Onderwerp: Bij vervanging van je oude televisie kun je beter een led-tv kiezen

Een led-tv verbruikt bijna de helft minder stroom dan een lcd-tv en wel drie kwart minder stroom dan een plasma-tv. Hoe groter je beeldscherm, hoe meer stroom je televisie verbruikt. Vervang je oude televisie door een led-tv en bespaar tot wel € 88,- op je energieverbruik per jaar.

Wil jij minder gas verbruiken?

Gebruik deurdragers

Verwarm jij alle ruimtes? Sluit dan zoveel mogelijk de deuren. Vergeet je dit regelmatig? Maak dan gebruik van deurdragers. Zo sluiten de deuren vanzelf en voorkom je warmteverlies. Met deze tip bespaar je al snel € 80,- per jaar.

Korter douchen

Voor het milieu ben je goed bezig als je korter doucht. De gemiddelde Nederlander staat thuis 5 keer 9 minuten onder de douche per week. Voor deze warme waterval is veel gas nodig met de bijkomende CO2-uitstoot. Ontdek hoe je schoner kunt douchen.

  1. Neem een waterbesparende douchekop
  2. Douche met een timer maximaal 5 minuten
  3. Douche koud.

Bespaartips warm water
Laat de warmwaterkraan niet langer lopen dan nodig

Kies voor een waterkoker in plaats van heet water

Houdt de boilertemperatuur op 60°C
Zet je boiler uit als je op vakantie bent in de zomer

Stand-by
Apparaten die stand-by staan gebruiken stroom. In een gemiddeld huishouden wordt er ieder jaar ongeveer 550 kWh aan stroom verbruikt door stand-by-apparaten. Dat is 110 euro per jaar. Opladers voor telefoons, televisies, computers en andere elektrische apparaten gebruiken stroom als ze stand-by staan. Dus: stekker eruit wanneer je het apparaat niet gebruikt.

Tip: Gebruik voor je computer een stekkerdoos met aan-uitschakelaar erop. Wanneer je die gebruikt weet je zeker dat er geen stroom naar je modem, printer, scanner, router, computer en andere randapparatuur gaat.

Screensavers
Het is een mythe om te denken dat screensavers energie besparen. Bewegende screensavers verbruiken meer energie dan een tekstverwerkingsprogramma als Word.

Radiatoren vrij
Nog een verwarmingstip: zet geen meubels voor de radiatoren en zorg dat er geen gordijnen voor hangen. Dit kan tot 80 euro per jaar aan verwarmingskosten schelen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden