Hoe vraag ik huisbewaring aan?

Hoe vraag ik huisbewaring aan?

Dit doet u met dit formulier. Om alles goed en op tijd te laten verlopen adviseren wij u dit formulier tenminste één maand voordat u vertrekt aan ons terug te sturen. Met dit formulier geeft u aan waarom u huisbewaring wilt, voor hoe lang en wie u voorstelt als huisbewaarder. Wij beoordelen uw aanvraag binnen 10 dagen.

Stuur met het formulier ook kopieën en/of verklaringen mee, waaruit de noodzaak en de duur van de huisbewaring blijkt, bijvoorbeeld:

  • een verklaring van de werkgever waaruit de detachering voor een bepaalde periode elders blijkt, of een arbeidscontract voor een bepaalde periode op een bestemming in het buitenland
  • een verklaring van een medisch specialist, een revalidatiecentrum of verzorgingshuis, waaruit de tijdelijke afwezigheid blijkt
  • reisbescheiden waaruit de afwezigheid voor een bepaalde tijd blijkt
  • een gerechtelijke uitspraak, waaruit de duur van de detentie blijkt
  • een ondertekende huuropzegging; deze opzegging vervalt als de huurder binnen de afgesproken periode van huisbewaring terugkeert in de woning.

Van de huisbewaarder stuurt u mee:

  • uittreksel van het adressenregister niet ouder dan een maand, waaruit de gezinssamenstelling, burgerlijke staat en historische gegevens van de huisbewaarder blijkt.

Overeenkomst Huisbewaring

Nadat we alles hebben goedgekeurd, worden u en de huisbewaarder uitgenodigd voor het tekenen van de overeenkomst Huisbewaarderschap.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden