Nu te huur

Dagelijks plaatsen wij ons woningaanbod. Dit doen wij direct na ontvangst van de huuropzegging. Bij de advertentie ziet u tot wanneer u een reactie kunt plaatsen.

Denkt u aan uw inkomengegevens!

Belangrijk: Om te kunnen reageren moet u bij ons ingeschreven staan als woningzoekende(n). Ook heeft u toegang tot "Mijn Woontij". Als u ingelogd bent kunt u reageren op ons woningaanbod. Zorgt u ervoor dat u altijd het meeste recente IBRI formulier in huis heeft.  U kunt elk jaar in juni het formulier voor het lopende jaar aanvragen, bij de belasting. Als u een woning krijgt aangeboden vragen wij u van alle verhuizende personen, ouder dan 18 jaar, de volgende documenten aan te leveren:

 1. IBRI-verklaring (voorheen IB60). Deze inkomensverklaring kunt u gratis aanvragen via Mijn Belastingdienst op de website van de Belastingdienst.
 2. een kopie van een geldig identiteitsbewijs 
 3. een huurdersverklaring (als u nu bij iemand anders huurt)
 4. een afschrift basisregistratie personen (GBA) van uw gemeente met adressenhistorie; hieruit blijkt o.a. uw gezinssamenstelling. 

Houdt u er rekening mee dat u vanaf het moment van de woningaanbieding vijf dagen de tijd heeft alle papieren in orde te maken. Als u niet de juiste papieren kunt overleggen wordt de woning aanboden aan de volgende kandidaat. 

De advertenties zijn afgestemd op het passend verhuren. Past een woning niet bij uw huishoudensinkomen, leeftijd en/of gezinsgrootte dan komt u niet voor die woning in aanmerking en kunt u niet reageren. 

Naar boven

Nu te huur

Veelgestelde vragen over:

Nu te huur

 • Wanneer ben ik aan de beurt voor een woning?

  Dat is moeilijk te zeggen. De wachttijd is afhankelijk van uw woonwens en het beschikbare aanbod. De gemiddelde wachttijd op Texel in 2015 is ongeveer 2,5 jaar. In 2014 bedroeg de gemiddelde wachttijd ruim 3 jaar. Over het algemeen is de wachttijd voor een woning met meerdere slaapkamers langer dan de wachttijd voor een kleinere woning.

  De gemiddelde wachttijd in Den Helder is 1 jaar. In 2014 was de gemiddelde wachttijd zes maanden. 

  Als er geen sprake is van bijzondere voorrangsregels, krijgt de inschrijver die het langst staat ingeschreven, een schriftelijke woningaanbieding met een antwoordformulier. Binnen vijf dagen na dagtekening van deze woningaanbieding stuurt u het antwoordformulier aan ons terug. Op dat formulier geeft u aan of u de woning wel of niet accepteert.

 • Hoe laat ik weten dat ik geïnteresseerd ben in een woning?

  Als u een woning, (garage of parkeerplaats) bij het aanbod ziet waarin u geïnteresseerd bent, dan moet u zelf reageren op dit aanbod. Dit doet u via de knop "reageer" bij de betreffende woning. Let u wel op of de woning past bij uw inkomen, leeftijd en gezinsgrootte.

 • Krijg ik afbericht als ik niet aan de beurt ben voor een woning waarop ik heb gereageerd?

  Nee, als u niet aan de beurt bent krijgt u geen afbericht. De verhuurde objecten worden bekendgemaakt bij “pas verhuurd”.

 • Hoelang is de wachttijd voor een woning

  De wachttijd is afhankelijk van type woning en woonwensen. Voor een woning op Texel is de gemiddelde wachttijd drie jaar. In Den Helder zijn de wachttijden korter.

 • Ik wil reageren op een woning, maar krijg een mededeling dat dit niet kan

  De huur die u gaat betalen en uw inkomen hebben een relatie bij het afsluiten van een nieuw huurcontract. Vanaf 1 januari 2016 gelden nieuwe regels. De huur van een woning moet passen bij het gezinsinkomen. Ook de gezinsgrootte speelt een rol. Daarnaast is het voor woningzoekenden met een inkomen hoger dan € 35.739,- moeilijk een passende huurwoning te vinden. Dit heet passend verhuren. Meer weten? Klik hier