Nu te koop

Onze verkoopwoningen worden aangeboden via de makelaar

Als u een woning van ons wilt kopen, hoeft u niet bij ons ingeschreven te staan als woningzoekende. Onze woningen worden verkocht door makelaar Van Keulen (Den Helder) en Texel Vastgoed (Texel). Bent u geïnteresseerd in een koopwoning van Woontij? Neemt u dan contact op met één van deze makelaars.

Om doorstroming te stimuleren krijgen Texelse huurders zeven dagen voorrang. Zijn er meerdere huurders geïnteresseerd in het kopen van deze woning? Dan geldt de datum van het huurcontract. Zijn de kandidaten geen huurder van Woontij, dan gaat het op volgorde van binnenkomst bij de makelaar.

Naar boven

Nu te koop

Veelgestelde vragen over:

Nu te Koop

 • Meld ik mij bij Woontij als ik geïnteresseerd ben in een koopwoning?

  Het aanbod Te Koop vindt u wel op onze website, maar u geeft bij de betreffende makelaar aan dat u interesse heeft in die specifieke woning waarmee geadverteerd wordt.

 • Waarom verkoopt Woontij geen Koopgarantwoningen meer?

  Begin 2013 zijn we gestopt met Koopgarant. De reden hiervoor heeft vooral te maken met de terugkoopverplichting die wij hadden. We blijven wel de mogelijkheden tot eigen woningbezit stimuleren. Dit is ook een opdracht van de Minister aan alle woningcorporaties. Koopstart is de succesvolle opvolger van Koopgarant. Bij Koopstart wordt de woning niet teruggekocht door Woontij. Kopers beslissen zelf aan wie ze de woning verkopen.

 • Waarom is de korting voor Koopstart lager in Den Helder?

  Dit komt omdat de huizenprijzen in Den Helder lager zijn.

 • Zijn er nog kortingsregelingen bij het kopen van een woning?

  Kopen met korting kan met Koopstart. Koopstart is voor dié mensen die zonder korting de gewenste woning niet kunnen kopen. Op Texel is de korting 20%. In Den Helder 10%. Kortingen zijn maximaal en afhankelijk van het inkomen. Voor Koopstart moet een inkomenstoets gedaan worden met de zogenaamde MIKK-meter (Maatwerk In KopersKorting). Als uit deze MIKK-meter blijkt, dat de gegadigde de korting niet nodig heeft omdat de financiële middelen toereikend zijn, kan de woning wel gekocht worden tegen marktwaarde. Meer over Koopstart leest u in deze folder

 • Bestaat de Startersregeling nog?

  Een alternatief voor Koopstart kan een startersregeling van de gemeente zijn. Starters die op Texel een huis willen kopen maar de financiering niet helemaal rond kunnen krijgen, kunnen in aanmerking te komen voor een Starterslening van de gemeente. De startersregeling kan niet worden gecombineerd met een korting van Koopstart. Informeert u bij uw eigen gemeente of deze regeling nog van kracht is en of u hiervoor in aanmerking komt.