Inschrijven als woningzoekende

Als u een woning van ons wilt huren, schrijft u zich in als woningzoekende voor slechts € 35,-. U staat dan vijf jaar ingeschreven.

Wij zijn verplicht 80% van de sociale huurwoningen te verhuren aan huishoudens met een inkomen van maximaal € 36.798,- (prijspeil 2018). Hier kunt u meer lezen over passend verhuren.

U wilt graag een woning van ons huren

Als u een woning van ons wilt huren, schrijft u zich in als woningzoekende. Voor € 35,- staat u vijf jaar ingeschreven. Uw inschrijving en de betaling regelt u allemaal op deze website. De betaling doet u direct met Ideal. Vanaf de betalingsdatum staat u vijf jaar ingeschreven. Zonder inschrijving kunnen wij u geen woning verhuren. 

Nadat u de inschrijving heeft afgerond kunt u direct reageren op ons woningaanbod. In de advertentie leest u de spelregels die horen bij de woning. 

Zoekprofiel en tipbericht

Om te kunnen reageren op woningen met een huur die bij uw inkomen past is het noodzakelijk dat u uw gegevens volledig en goed invult. Vooral uw inkomen is van groot belang, gezien de regels voor passende verhuur. Wij adviseren u bij uw inschrijving daarom ook uw zoekprofiel in te vullen. Hoe u dat doet, leest u hier. Als u bij tipbericht het vinkje op Ja zet, ontvangt u een melding in uw mailbox zodra een woning vrijkomt die voldoet aan uw woonwensen en die past bij uw inkomen. 

Ben je 17 jaar of ouder?

Schrijf je dan vast in. Je kunt niet op tijd genoeg zijn. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning.

Naar boven
Veelgestelde vragen over:

Inschrijven

 • Wat zijn de regels bij passend verhuren?

  Wat is passend verhuren? 
  Huishoudens met recht op huurtoeslag moeten vanaf 1 januari 2016 in principe een woning aangeboden krijgen met een huur onder € 586,68 (prijspeil 2016). Corporaties zijn daartoe verplicht in ten minste 95 procent van de gevallen. Deze passendheidsnorm is onderdeel van de Woningwet die op 1 juli 2015 inging. De regels gelden voor nieuwe huurcontracten voor woningen met een huur tot en met 710,68 euro (liberalisatiegrens 2015). Overigens is de passendheidsnorm niet helemaal nieuw: in het verleden was een zelfde soort regeling van kracht. Die werd in 2008 afgeschaft.

 • Als ik een woning heb geaccepteerd, blijf ik dan ingeschreven als woningzoekende?

  Nee, u wordt automatisch uitgeschreven als woningzoekende als u een woningaanbod van ons heeft geaccepteerd of als u de verlenging van uw inschrijving niet op tijd heeft betaald.

 • Waar vind ik het woningaanbod?

  Alles wat te koop of te huur is vindt u op onze aanbodpagina.

 • Ik huur al van Woontij. Moet ik mij dan toch inschrijven als woningzoekende?

  Ja, ook als u al huurt van Woontij en een andere Woontijwoning zoekt is het noodzakelijk dat u zich inschrijft als woningzoekende. U logt dan eerst in als huurder en schrijft u dan in als woningzoekende. U bent dan een herhuisvester en de inschrijving is gratis. De ingangsdatum van uw huidige huurovereenkomst is uw inschrijfdatum. Zo heeft u een goede kans om door te stromen naar een andere woning en laat u weer een woning achter voor andere woningzoekenden.