U huurt een woning die Woontij wil verkopen

Een deel van het woningbezit van Woontij heeft een ‘verkoop-label’ Een huurwoning met een ‘verkoop-label’ is te koop voor de zittende huurder óf wordt verkocht als de huurder de huur opzegt. De verkoopdoelstelling voor Woontij is vastgesteld op 20 woningen. We streven naar een jaarlijkse verkoop van 13 woningen op Texel en 7 in Den Helder/Julianadorp.

Stagnatie

De verkoop op Texel stagneert. Dit komt voornamelijk doordat er weinig doorstroming is. Hierdoor komen er te weinig huurwoningen vrij die we kunnen verkopen. Door verkoop wordt geld gegenereerd voor nieuwe investeringen. Nieuwbouw en een deel van de renovaties die we uitvoeren wordt financieel haalbaar door de verkoop van woningen. Als we de verkoopdoelstelling niet halen, dan heeft dit verstrekkende gevolgen voor het verduurzamen van ons bestaande bezit en het uitvoeren van nieuwbouwplannen.

Tijdelijke verhuisvergoeding van € 5.000,-

Verhuizen kost geld. Er zijn huurders die wel willen verhuizen, maar opzien tegen de kosten. Daarom bieden we de huurders van een aantal verkoopcomplexen een verhuisvergoeding aan van € 5.000,-  Deze speciale actie geldt voor het hele jaar 2018. U kunt hier klikken voor een lijst met adressen waar deze aanbieding voor geldt. Alle betrokken huurders ontvangen deze week een brief.

Waarom verkopen?

Ons beleid is gericht op vernieuwing van het woningbezit, meer kansen op de woningmarkt voor woningzoekenden en stimulering van het eigen woningbezit. Woontij zet in op een groot aantal nieuwbouwwoningen en verkoop van oudere eengezinswoningen. Op Texel is er niet alleen veel vraag naar huurwoningen, maar ook naar betaalbare koopwoningen. Huurders krijgen voorrang bij de aankoop van een Woontij-woning. Zij hebben daarbij de keuze om de woning tegen marktwaarde te kopen of gebruik te maken van de kortingsregeling. Hierdoor wordt een koopwoning voor veel mensen bereikbaar. Bent u geinteresseerd in koop en wilt u weten of u voor een korting in aanmerking komt, dan adviseren wij u contact op te nemen met Texel Vastgoed en Van Keulen makelaars voor de woningen in Den Helder en Julianadorp.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden