Zorgeloos verhuizen

Bent u 65 jaar of ouder en heeft u een verhuiswens? Misschien kunt u dan verhuizen naar een meer geschikte woning én uw huidige huur meenemen!

Veel huurders op leeftijd wonen in een eengezinswoning met een lage(re) huurprijs. Een deel van u wil graag verhuizen naar een meer geschikte woning. Maar, een verhuizing brengt kosten met zich mee en vaak gaat u ervan uit dat u na de verhuizing een hogere huur betaalt. De stap om te gaan verhuizen wordt dan niet snel gemaakt. En dat is jammer; jammer voor u, omdat u niet verhuist naar een meer geschikte woning en jammer voor de woningzoekenden omdat er geen woningen beschikbaar komen.

Om doorstroming te bevorderen en daarmee de wachttijden te verkorten bieden we onze huurders van 65 jaar en ouder Zorgeloos Verhuizen aan. Met Zorgeloos Verhuizen kunt u doorstromen naar een andere woning die beter bij uw woonwensen past. U gaat na de verhuizing niet méér huur betalen dan u nu doet. U betaalt, uiteraard, wel de jaarlijkse huurverhoging. U kunt dus verhuizen en uw huidige huurbedrag meenemen naar uw nieuwe woning. Met de nieuwe regels voor nieuwe huurcontracten kan het ook zijn dat u voor meer woningen in aanmerking komt dan u misschien denkt. Daarom is het verstandig altijd eerst contact met ons op te nemen als u meer over Zorgeloos Verhuizen wilt weten.

Deze doorstroming is belangrijk voor starters en jonge gezinnen die bij ons op de wachtlijst staan. Zij maken dan, op hun beurt, meer kans op een (eengezins) woning. 

Bent u geïnteresseerd in Zorgeloos Verhuizen? Maakt u  dan een afspraak met ons. We bespreken dan samen de mogelijkheden. Bij ons op kantoor, of bij u thuis.

Naar boven
Veelgestelde vragen over:

Zorgeloos Verhuizen

  • Wat is een uitstroomwoning

    Een uitstroomwoning is bijna altijd een (eengezins) woning met de douche en de slaapkamer op de verdieping óf een bovenwoning zonder lift.

  • Wat is een instroomwoning

    Een instroomwoning is een woning waar u de belangrijke voorzieningen, zoals woonkamer, keuken, slaapkamer en sanitaire ruimten op de begane grond heeft. De woning kan wel een verdieping hebben, maar deze is dan bijvoorbeeld te gebruiken als logeerruimte. Alle instroomwoningen liggen heel centraal, dichtbij alle voorzieningen.

  • Waarom krijg je € 1.500,- extra als je een verkoopwoning achterlaat

    Voor Woontij en haar woningzoekenden is het belangrijk om elk jaar een aantal woningen te verkopen. Woontij heeft deze opbrengsten  nodig om nieuwe woningen te kunnen bouwen. Woningzoekenden voor wie het, om welke reden dan ook, moeilijk is om aan een huurwoning te komen, krijgen zo meer mogelijkheden om een woning te kopen. Daarom krijgen alle huurders die gebruik maken van Zorgeloos Verhuizen en een verkoopwoning achterlaten, een extra (eenmalige) vergoeding van € 1.500,00. Voor huurders die doorstromen vanuit een huurwoning is deze extra vergoeding er niet.