Doelgroepen

Woontij heeft, samen met de bewonersverenigingen, voor haar complete woningbezit Strategisch Vastgoedbeleid vastgesteld (SVB). Hierin is vastgelegd of een bepaald complex voor renovatie in aanmerking komt of dat er sprake is van herstructurering in de nabije toekomst. Ook is per complex het huurbeleid bepaald. Een ander onderwerp dat vastligt is de doelgroep. 18+, 50+, 65+. Als we een huuropzegging binnen krijgen, dan kijken we dus eerst in ons SVB wat de afspraken zijn voor deze woning. Bij het maken van de advertentie passen we de huur aan zodat deze overeenkomt met het vastgestelde huurbeleid. Ook vermelden we de leeftijdseisen in de advertentie.

  • 18+ houdt in dat alle woningzoekenden kunnen reageren op de advertentie
  • 50+ houdt in dat er voorrang wordt gegeven aan woningzoekenden vanaf 50 jaar ('t Laar in Julianadorp en Woongemeenschap De Rietschooten in Den Helder)
  • 65+ houdt in dat er voorrang wordt gegeven aan woningzoekenden vanaf 65 jaar (diverse complexen op Texel, Den Helder en Julianadorp

Als er geen kandidaten reageren die voldoen aan de gestelde voorwaarden, dan kan de woning ook verhuurd worden aan iemand die jonger is dan de gestelde leeftijd. Woontij doet haar uiterste best om te verhuren aan de bepaalde doelgroep. Maar leegstand kunnen we ons niet veroorloven, daarom halen we de leeftijdseis eraf als het niet lukt een nieuwe huurder te vinden die aan de leeftijdseis voldoet. 

65+ complexen Den Helder

Voor een aantal 65+ complexen in Den Helder is de afspraak gemaakt dat een maand leegstand nog acceptabel is, maar dat daarna verhuurd mag worden aan woningzoekenden die jonger zijn dan 65 jaar.

Tubantia

Voor nieuwe huurders van de appartementen van Tubantia geldt dat de inschrijfdatum van de woningzoekende gehandhaafd blijft. Zo blijven we doorstroming stimuleren en komen de appartementen weer vrij voor anderen die op zoek zijn. Hier geldt ook dat nieuwe bewoners werken en/of wonen op Texel.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden