Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Afscheid Haye van de Geest

Publicatiedatum: 30-04-2021

Na negen jaar voorzitterschap van Woonleef-gemeenschap de Rietschooten heeft Haye van de Geest afscheid genomen als voorzitter. Woontij medewerker Sady Bombeeck had een interview met hem.

-    Haye, je bent negen jaar lang voorzitter geweest van woonleef-gemeenschap De Rietschooten. Hoe is dat zo gekomen?
De toenmalige voorzitter, Joyce Zwarts, wilde ermee stoppen maar er waren verder geen kandidaten om die taak van haar over te nemen. Doordat ik tijdens een cursus uitgebreid lessen had gevolgd in het deelnemen aan en leiden van vergaderingen, was het voor mij niet zo’n grote stap om het stokje van haar over te nemen.

-    Had je die cursus gevolgd omdat dit een hobby was?
Nee hoor, de basis is gevormd bij de vakbond FNV, destijds een week lang in Zeist. Mijn mede-cursisten waren, net als ik, allemaal werkzaam bij defensie: land-, luchtmacht en marine. Dat was erg leuk en op meerdere fronten heel leerzaam.                  
                
-    Moest je voor je werk vaak vergaderen?
Ja, en ik gaf er ook zelf les in. Ik werkte toen voor defensie op de School voor Bedrijfsvoering en Onderwijskunde. Een leuke en uitdagende tijd, ik heb dit met veel plezier gedaan. 

-    Dus je kon jouw ervaring prima inzetten voor De Rietschooten.
Inderdaad. Er was niet zoveel georganiseerd en daardoor ontbrak het ook wel aan structuur.

-    Stonden de medebewoners meteen open voor wat meer professionalisering in de organisatie van jullie vereniging?
Dat ging vrij snel. Al na een paar vergaderingen hadden de bestuursleden plezier in de verbetering die zichtbaar werd. De regelmaat, het gebruik van een agenda, en de belangrijke onderwerpen die aan de orde kwamen werden heel positief ontvangen.

-    Welke onderwerpen werden zoal besproken?
Dat waren zaken die ons allemaal aangingen, zoals o.a. de verzorging van het groen en de plantjes, het schoonhouden van de stoepjes en paadjes, en het gebruik van de bar en gemeenschappelijke ontspanningsruimte. Alle inbreng werd altijd serieus genomen. En gelukkig is dat nog steeds zo!

-    Welke taken hebben de bestuursleden zoal?
Er is bijvoorbeeld een commissaris evenementen voor het organiseren van bijeenkomsten, een penningmeester die de financiën regelt, en de voorzitter die o.a. speeches houdt bij overlijden of huwelijksjubilea. De feestcommissie organiseert gezellige activiteiten zoals line dancing, playbackshow, bingo, biljart. Er is ook een koor dat regelmatig in ons eigen complex optreedt, bijvoorbeeld met Kerst.  

-    Wat vond je het leukst om te doen?
Het helpen van de mensen, zoals het verwijzen naar de gemeente. Ook het bijwonen van de bijeenkomsten met Bewonersvereniging Nieuwediep vond ik altijd interessant. Het was leuk om aspirant bewoners van De Tuunen te kunnen ontvangen en hen te laten zien hoe wij in ons complex met elkaar wonen. Ik hoop dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan hun inspiratie voor de nieuwe wijk.

-    Wat wil je jouw medebewoners van De Rietschooten meegeven?                                              
Nog vele mooie jaren in vrede en gezondheid, samen met een fijn bestuur!

Dank je wel voor jouw jarenlange inzet, en voor dit gesprek,  Haye!  
 

Deel deze pagina