Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Buurtcirkel van start op Texel

Publicatiedatum: 26-11-2019

Als je aan de Buurtcirkel meedoet kun je met elkaar activiteiten ondernemen, maar ook voor elkaar iets betekenen. Er wordt uitgegaan van wat iemand kan, waar je talent ligt. Want iedereen is wel ergens goed in.

De groep komt eens per week bij elkaar. Met elkaar wordt er bekeken wat te doen, samen koken, een spel, kop koffie drinken. Ook buiten de bijeenkomst kun je samen dingen doen als boodschappen, naar de tandarts of gewoon op bezoek voor een kop koffie. Met Buurtcirkel ben je er voor elkaar. Zo leer je mensen in je eigen omgeving beter kennen.

Voor wie? Een Buurtcirkel is voor mensen die uit zichzelf niet zo makkelijk contact leggen en daardoor kans lopen op eenzaamheid of (tijdelijk) wat ondersteuning kunnen gebruiken.  Buurtcirkel Texel helpt een sociaal netwerk op te bouwen en stimuleert mensen elkaar beter te leren kennen.

Buurtcirkelcoach Judith vertelt: “Er wordt uitgegaan van wat iemand kan, waar je talent ligt. Want iedereen is wel ergens goed in. Met elkaar geef je invulling aan de bijeenkomsten, en de deelnemers vormen niet alleen met elkaar een netwerk, maar sluiten ook aan bij de bestaande (wijk)activiteiten. Zo kun je ook weer andere mensen leren kennen.

Ontstaan; Buurtcirkel is overgewaaid uit Engeland. In Nederland zijn er inmiddels ongeveer tachtig. Buurtcirkels. Buurtcirkel is in samenwerking met de landelijke Buurtcirkel, gemeente en zorg- en welzijnspartijen opgezet. In de hele Kop van Noord Holland worden Buurtcirkels gestart. Voor algemene informatie kijk dan op www.buurtcirkel.nl

Er is plaats voor 9 tot 12 mensen. Bij de Texelse Buurtcirkel is nog voldoende plaats voor nieuwe deelnemers. Is meedoen aan de Buurtcirkel iets voor jou, wil je je aanmelden als vrijwilliger of meer informatie:

Buurtcirkelcoach Judith Sanders   
Telefoon: 06 40690583
Mail: Buurtcirkelnovalishoevenl

 

Deel deze pagina