Nieuwsbericht

Je stem laten horen tegen de wooncrisis?  Demonstreer dan mee. Op 12 september in Amsterdam en op 23 oktober in Rotterdam.

Publicatiedatum: 30-08-2021

Twee grote landelijke demonstraties voor het recht op betaalbaar wonen. En tegen het falende woonbeleid van de afgelopen jaren. De Woonbond steunt beide demonstraties van harte. We hopen dat zo veel mogelijk huurders en woningzoekenden meedoen.

 

12 september in Amsterdam

Het Amsterdamse woonprotest start om 14 uur op de Dam. De locatie kan nog wijzigen op last van de gemeente of door de corona-omstandigheden. De organisatie zal het protest zo organiseren dat er rekening wordt gehouden met 1,5 meter afstand tussen de deelnemers. Over de demonstratie in Amsterdam lees je meer op woonprotest.nl(externe link)

23 oktober in Rotterdam

Op zaterdag 23 oktober is het opnieuw tijd voor actie, dit keer in Rotterdam. Ook deze demonstratie start om 14 uur. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt. Over de demonstratie in Rotterdam lees je meer op woonopstand.nl(externe link)

Hoog tijd voor actie

De Woonbond vindt het heel goed dat huurders en woningzoekenden nu in actie komen. “Hoog tijd dat huurders en woningzoekenden van zich laten horen” zegt woordvoerder Marcel Trip. “Zij zijn de dupe van jarenlang slecht woonbeleid, dat heeft gezorgd voor hoge huurprijzen, veel tijdelijke huurcontracten, een tekort aan betaalbare huurwoningen, deels veroorzaakt door bijvoorbeeld de verhuurdersheffing, een belasting op sociale huur.”

 

 

Deel deze pagina