Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuws uit Buurtskap de Tuunen

Publicatiedatum: 26-03-2020

Ondank alle perikelen zijn veel mensen hard aan het werk om de woningen in Buurtskap de Tuunen zo snel mogelijk op te leveren en mensen te laten genieten van de omgeving en de erven.

Zoals te lezen is elders op onze website hebben de meeste medewerkers gelukkig thuis ook allemaal een fijne werkplek kunnen creëren. Gelukkig doen de mensen dat ook op de Tuunen, waar daar wordt volop gewerkt. Door Frisia en onderaannemer TAC die de erftuinen al voor een groot deel hebben geëgaliseerd, de paden en de straten aanlegt en zorgt voor de aanplant van struiken, bomen en hagen. De komende weken wordt er ook gras gezaaid en zal de groene kleur van de buurt zichtbaar worden. Ik ben nu al benieuwd hoeveel groen we volgend jaar rond deze tijd te zien krijgen.

Skilpod

Van Skilpod zijn er nog vijf medewerkers direct met de afbouw van de woningen bezig. Woontij is erg blij dat deze mensen hebben toegezegd op Texel te blijven werken, ook al maakt die beslissing dat ze voorlopig niet terug naar huis kunnen. Zij blijven permanent op Texel en werken ook de weekenden door. Een compliment is hier zeker op zijn plaats voor deze extra inzet.

13 woningen Middenerf opgeleverd

Vandaag, 25 maart, heeft Skilpod weer 13 woningen aan ons opgeleverd. Ze staan te glimmen in het zonnetje, helemaal klaar voor de nieuwe huurders die vrijdag 27 maart de sleutel krijgen.

Egaliseren van de erftuinen

We kregen hier wat vragen over, omdat het werk in delen wordt uitgevoerd. Navraag levert het volgende antwoord op. De grond is losgetrokken daar waar mogelijk om opdroging van de grond te bespoedigen en los te trekken van verdichting. Het deels lostrekken van de grond heeft te maken met inzet van materieel (soms te groot voor de nissen), maar met name vanwege aanwezigheid ondergrondse voorzieningen (kabels, drainage, kratten etc). Na het lostrekken moet het eerst verder indrogen. Inmiddels is geconcludeerd dat dit goed gaat en is het werk afgemaakt. Dat is goed te zien. Prachtig geëgaliseerde erftuinen die liggen te wachten op groentezaden, plantjes en struiken die de bewoners er met alle plezier gaan inzetten.

Verlichting

We krijgen ook vragen over de verlichting. Zoals u weet vinden we de nachtelijke duisternis een groot goed op Texel. De huidige verlichting in de Tuunen is ingericht op basis van beleid van de gemeente Texel en besproken met de samenwerkende partijen. Wat in deze ‘tegenvalt’ is de verlichting die van de woningen komt. Hier hadden we meer van verwacht. De woningen van Skilpod worden mét buitenverlichting geleverd. De bewoners van de Tuinhuizen worden geadviseerd zelf voor een buitenlamp te zorgen. Voor je eigen comfort en veiligheid en dat van je bezoek. Als het plan straks klaar is kan de verlichting nog nader worden. Gelukkig worden de avonden weer langer.

 

Deel deze pagina