Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Sleutels voor eerste bewoners van Buurtskap de Tuunen!

Publicatiedatum: 09-10-2019

9 oktober. Feest!

Vandaag hebben de eerste 14 bewoners van Buurtskap De Tuunen de sleutels van hun huurwoning aan het Kadijkserf ontvangen. Een mooi moment voor de bewoners, gemeente en Woontij. De woningen zijn aan de bewoners opgeleverd door de leveranciers PlekVoor en Skilpod. Zij bouwden de woningen in de fabriek en vervoerden ze vervolgens naar Texel. Op locatie zijn de woningen afgebouwd en voorzien van onder andere keukens en zonnepanelen. Collega Nico van Egmond ondertekende vervolgens met alle nieuwe bewoners de huurovereenkomsten. Laat de verhuizers maar komen. 

Afgelopen periode zijn de schuurtjes geplaatst en de aanleg van nutsvoorzieningen afgerond. Gemeente, Frisia Bergum en Texelse AannemingsCombinatie hebben de ruimte rondom de woningen ingericht. Om te zorgen dat de bewoners zo snel mogelijk in hun woning aan de slag kunnen is de ruimte waar de gemeenschappelijke tuin komt volledig voorzien van rijplaten. Via een tijdelijke ingang ter hoogte van het Kadijkserf is het erf voor bewoners zo gemakkelijk te bereiken. De aannemer werkt nu verder aan de paden bij de schuurtjes en aan de achterzijde van de woningen.

Naar verwachting worden er volgende week weer 8 woningen naar Texel vervoerd. Deze worden geplaatst op het Tuinerf, de volgende fase van De Tuunen, waar al een aantal woningen van het type Tuinhuis staan.

 

 

 

Deel deze pagina