Welkom Over Woontij Nieuws & publicaties Laatste nieuws Geslaagde Dag van de Buurt in de Tuunen

Geslaagde Dag van de Buurt in de Tuunen

Leestijd: 2 min

Een dag met diverse activiteiten georganiseerd voor en door bewoners van de verschillende erven.

Op zaterdag 21 mei werd de Buurtdag gehouden in Buurtskap De Tuunen.

De aftrap werd verzorgd door Niels en Evelien. De bewoners werden gastvrij ontvangen met koffie, thee en cake. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en voor een aantal was het een nadere kennismaking met de moestuinders van de buurtakker.

Workshop moestuinieren
Hierna volgde de druk bezochte workshop moestuinieren door Dirk Terpstra. Gastdocent Dirk met 48 jaar ervaring stond ooit aan de wieg van de oprichting van de volkstuinvereniging in Den Burg. In de workshop werd o.a. aandacht besteedt aan de basis van het moestuinieren, samenwerken op de moestuin, permacultuur, teeltmethodes en vruchtwisseling. Dit laatste is van groot belang om een gezonde groei van planten te realiseren. Na de workshop volgde een rondgang over de buurtakker waar moestuinders persoonlijk advies en tips kregen van Dirk.

Op bezoek bij tante Jans
Hierna trok de bewonersgroep verder naar Tante Jans waar iedereen hartelijk werd verwelkomd door Miranda samen met de bewoners van de zorgwoningen. Ook hier werd aan de inwendig mens gedacht.

Een kleedjesmarkt op het middenplein waar serviesgoed, curiosa, boeken en kleding te koop werd aangeboden.

Plof neer
Als laatste was de ontmoeting en proostmoment ‘plof neer bij Heleen’. Een leuke kennismaking met het erf aan het Icarusblauwtje. De open huis party bij Heleen met live muziek van Jaap Dros. Terwijl de soep werd opgediend luisterden we naar zijn bijzondere verhalen over muziek, zijn favoriet Boz Scaggs, de mooie tijd als biologieleraar op Texel, de laatstverschenen roman van zijn broer Nico Dros "Willem die Madoc maakte" en zijn walnoten boomgaard. Het was een bijzondere afsluiting van de Buurtdag. Zoals een van bewoners na afloop zei: Mooi hè zo komen generaties na al die jaren hier bij elkaar.

Met dank aan de sponsoring van de bewoners van de Tuunen, Woontij en de gemeente Texel was het een geslaagde buurtdag.