Welke woningen komen er in Buurtskap de Tuunen?

 

Door de bouw van 100 (extra) betaalbare en duurzame huurwoningen heeft Woontij een flinke stap kunnen zetten in de bestrijding van het grote tekort aan betaalbare woningen op Texel.

In De Tuunen komen woningen voor kleine huishoudens. Daar ligt de grootste behoefte van onze woningzoekenden. Het worden geen kleine, zogenaamde Tiny Houses. Wel compacte, duurzame en comfortabele woningen met 1 of 2 slaapkamers. We zien ook dat het een druppel is op de gloeiende plaat. Weinig doorstroming vanuit andere woningen. 

We zijn zorgvuldig met het prachtige landschap van Texel. Een fraai landschap is de basis voor De Tuunen. Een landschap waarin de woningen te gast zijn. Fijne woningen met een klein stukje privé-buitenruimte en veel gemeenschappelijk groen leveren goede ingrediënten voor een prettige woonbuurt. Zonder schuttingen, autoluw, in een open landschap met ruimte voor sociale contacten in een vitale, samenredzame buurt.

Kortom, De Tuunen is geen standaard woonwijk. Wonen in De Tuunen sluit niet aan bij de woonwensen van iedereen. Dat is een bewuste keuze. Het is belangrijk dat iedereen zijn/haar eigen keuze kan maken of wonen in Buurtskap de Tuunen bij die persoon past. Woontij wil graag dat er wat de kiezen valt voor haar woningzoekenden. Het is onze taak om een goede woonplek te realiseren voor onze woningzoekenden.

 

Bouw eerste 'Tuinhuis'