Gasthuisstraat

Een bijzonder project aan de Gasthuisstraat/hoek Pontweg. Op deze hoek worden in samenwerking met De Omring in totaal 59 appartementen gebouwd. 32 tweekamerappartementen voor mensen die veel zorg nodig hebben (beschermd wonen). De toekomstige bewoners van deze appartementen hebben een WLZ-indicatie met ZZP van 4 of hoger.  

De resterende 27 tweekamerappartementen zijn bedoeld voor senioren die wat minder zorg nodig hebben. Deze bewoners hebben een indicatie voor persoonlijke verzorging van minimaal 2 uur per week. 

Bedoeling is dat de woningen in 2019 eerst bewoond gaan worden door de huidige bewoners van de Gollards. Het verzorgingshuis ondergaat een grote verbouwing. Na de verbouwing (eind 2020-begin 2021) worden de woningen verhuurd aan woningzoekenden van Woontij. Het is daarom belangrijk dat iedereen die hier straks voor in aanmerking wil komen, ingeschreven staat bij Woontij.  

Huurprijzen

Er zijn verschillende huurprijzen. Gegadigden die afhankelijk zijn van huurtoeslag mogen huren tot maximaal € 597,30 (prijspeil 2018). Een deel van de huurprijzen ligt op of onder deze grens. De huurprijzen liggen ongeveer tussen € 590,- en € 650,-. Omdat alle woningen sociale huurwoningen zijn, mag het (gezamenlijk) belastbaar inkomen van de bewoners niet meer zijn dan € 36,798,-. Alle genoemde bedragen zijn van 2018. Deze kunnen nog gewijzigd worden.

Actuele informatie is te vinden op www.helemaalthuisoptexel.nl

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden