Verduurzaming 311 woningen

We worden ons steeds meer bewust van het feit dat we niet langer kunnen afwachten. Zeker niet als we willen meewerken aan een gezonde toekomst voor de generaties na ons. Woontij heeft de ambitie om haar sociale huurwoningen voor 2050 CO2-neutraal te maken. Het is belangrijk dat we dit doen. Ongeveer 1/3 van alle woningen in Nederland is een corporatiewoning. Met het verduurzamen van onze woningen leveren we een grote bijdrage aan de verduurzaming van ons woningbestand. Woontij heeft ruim 300 huurders een verduurzamingsvoorstel gedaan. Gelukkig hebben veel huurders volmondig "ja" gezegd tegen de voorstellen. Dat is fijn voor ons, voor het milieu, maar met name voor de huurder zelf. Na de werkzaamheden hebben zij de voordelen van een duurzame en comfortabele woning. De woonlasten dalen omdat het verwarmen goedkoper wordt. Als de huurder dan ook nog kiest voor zonnepanelen is het helemaal een interessant plaatje.

Hier kunt u lezen welke route er wordt aangehouden en welke woningen er per fase worden gedaan. In totaal zijn er 18 fasen. De meeste woningen tot en met fase 4 zijn klaar en de huurders zijn tevreden. Tevreden huurders. Daar doen we het voor. Inmiddels is begonnen aan fase 5.

  • Fase 5: Week 3 t/m week 8 (Schoonoordsingel, Wagemakerstraat, Bernhardlaan noord)
  • Fase 6: Week 8 t/m week 12 (Thijsselaan, Binsbergenstraat)
  • Fase 7: Week 12 t/m week 16 (Drijverstraat, Burdetstraat en Bernhardlaan zuid)
  • Fase 8: Week 16 (Haffelderweg)
  • Fase 9: De Koog
  • Fase 10 en 11: De Cocksdorp
  • Fase 12: Oosterend
  • Fase 13: De Waal
  • Fase 14: Oudeschild
  • Fase 15 en 16 Den Hoorn

Voor de fase 17 en 18 (Julianadorp) geldt dat de verduurzaming ingepland wordt via het planmatig onderhoud. Alle andere werkzaamheden worden uitgevoerd door Dijkstra Draisma. De eerste weken was het nog wat zoeken, maar inmiddels hebben alle vaklieden de smaak te pakken. Ongeveer drie weken voordat aan een woning wordt begonnen krijgt de bewoner schriftelijk bericht van Dijkstra Draisma met de exacte startdatum. De bewonersconsulent Jolanda Wijnsma van Dijkstra Draisma komt persoonlijk bij alle huurders langs om te verduidelijken wat er precies in uw woning wordt gedaan en hoe dat in zijn werk gaat. Uiteraard is er dan ook gelegenheid om uw vragen nog te stellen. Klik hier voor de nieuwsbrief van november en hier voor de nieuwsbrief van januari 2021.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden