Verduurzaming 311 woningen

Woontij heeft de ambitie om onze sociale huurwoningen voor 2050 CO2-neutraal te maken. Het is belangrijk dat we dit doen. Ongeveer 1/3 van alle woningen in Nederland is een corporatiewoning. Met het verduurzamen van onze woningen leveren we een grote bijdrage aan de verduurzaming van ons woningbestand. Woontij gaat 311 huurders een verduurzamingsvoorstel doen. Voor de werkzaamheden hebben we toestemming nodig van de huurders. De verwachting is dat veel huurders zullen meewerken, omdat ook zij voordeel hebben bij een duurzame en comfortabele woning. Verbruikskosten, en daarmee servicekosten, zullen bijvoorbeeld lager zijn. Daarnaast is het zo dat we ons steeds meer bewust worden van het feit dat we niet langer kunnen afwachten, zeker niet als we willen meewerken aan een gezonde toekomst voor de generaties na ons. 

Hier kunt u lezen welke route er wordt aangehouden en welke woningen er per fase worden gedaan. De woningen in Den Burg Zuid, Lijnbaan, Gasthuisstraat, Beatrixlaan, Golfslag, Willem van Beienstraat en de Boogerd zijn zo goed als klaar. De planning voor de komende weken ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
• Fase 5: Week 3 t/m week 8 (Schoonoordsingel, Wagemakerstraat, Bernhardlaan noord)
• Fase 6: Week 8 t/m week 12 (Thijsselaan, Binsbergenstraat)
• Fase 7: Week 12 t/m week 16 (Drijverstraat, Burdetstraat en Bernhardlaan zuid)
• Fase 8: Week 16 (Haffelderweg)

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dijkstra Draisma. De eerste weken was het nog wat zoeken, maar inmiddels hebben alle vaklieden de smaak te pakken. Ongeveer drie weken voordat aan een woning wordt begonnen krijgt de bewoner schriftelijk bericht van Dijkstra Draisma met de exacte startdatum. De bewonersconsulent Jolanda Wijnsma van Dijkstra Draisma komt persoonlijk bij alle huurders langs om te verduidelijken wat er precies in uw woning wordt gedaan en hoe dat in zijn werk gaat. Uiteraard is er dan ook gelegenheid om uw vragen nog te stellen. Van de eerste woningen die al helemaal klaar zijn krijgen we tevreden geluiden terug van de bewoners. En daar doen we het voor. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden